Privacy Statement Persoonsgegevens - Fameuz
17859
page-template-default,page,page-id-17859,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,columns-3,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
 

Privacy Statement Persoonsgegevens

Inleiding

Hier vind je de privacy verklaring van Fameuz. In deze privacy verklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen worden en voor welke doelen jouw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van jouw rechten.

De privacyverklaring zal soms gewijzigd moeten worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

 Joyce van Fameuz

A. Fameuz

Je leest op dit moment de privacy verklaring van Fameuz. Fameuz is een design bedrijf  dat  handgemaakte fashion producten  maakt en  (on-line) verkoopt.  Denk hierbij aan handgemaakte tassen en portemonneetjes.

Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Fameuz verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring.

Als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door Fameuz, neem dan gerust contact op!

info@Fameuzdesign.nl

B. Doel verwerking persoonsgegevens

Fameuz verwerkt persoonsgegevens  voor een aantal doelen. Deze worden hieronder toegelicht.

Alle gegevens worden alleen verwerkt met jouw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die worden aangegaan, dan wel omdat verwerking noodzakelijk is om jou in contact te brengen met potentiële relaties en/of opdrachtnemers.

  1. Het versturen van nieuwsbrieven. Fameuz stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Deze nieuwsbrieven zijn enerzijds commercieel en anderzijds gericht op informatiedeling. Je (voor)naam en e-mailadres worden verzameld via het daarvoor bestemde formulier op de website van Fameuz. Daarnaast kan je mondeling of tekstueel gevraagd worden om je aan te melden.
  2. Contact opnemen. Jouw gegevens zullen verzameld worden als jij contact opneemt met Fameuz via de website .In dit formulier wordt echter alleen gevraagd om de benodigde gegevens om een voorstel of een product aan te kunnen bieden, zoals je naam, bedrijfsnaam, e-mailadres, telefoonnummer en productomschrijving. Daarnaast worden gegevens verzameld die telefonisch, per e-mail en/ of via Social Media  doorgegeven worden.
  3. Analytics. De website van Fameuz verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met One.com Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt.
  4. Webwinkel. Onze webwinkel is ontwikkeld met software van WooCommerce. Persoonsgegevens die u ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. WooCommerce heeft toegang tot uw gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden, zij zullen uw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel.
  5. Payment Processors Voor het afhandelen van een (deel van ) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van  het platform van WooCommerce en/ of Pay.nl. WooCommerce  en Pay.nl verwerken uw naam , adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening- of creditcardnummer. Daarnaast worden betalingen afgehandeld via de ING-bank en I-Zettle. De ING-bank en I-Zettle verwerken uw betaalgegevens zoals uw  naam, bankrekening- of creditcardnummer.
  6. Verzenden en Logistiek. Als u een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om uw pakket bij u te laten bezorgen. Fameuz maakt gebruik van de diensten van MyParcel voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres  met MyParcel delen. My Parcel gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat MyParcel onderaannemers inschakelt, stelt MyParcel uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.
  7. Facturatie en Boekhouden.Voor het bijhouden van onze administratie en boekhouding maken wij gebruik van de Software van www.manager.io. Wij verzamelen uw naam , adres en woonplaatsgegevens en details met betrekking tot uw bestelling. Deze gegevens worden gebruikt voor het administreren van verkoopfacturen.

C. Ontvangers

De gegevens die Fameuz ontvangt en verwerkt worden beheerd d.m.v.:

  1. MailChimp.

De nieuwsbrieven worden verzonden met Mailchimp. Op het moment dat jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt jouw e-mailadres en voornaam automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen Mailchimp.

  1. One.com.

De e-mail, de website en back-ups van Fameuz wordt gehost bij One.com. Als jij contact opneemt via de formulieren of via mail, worden die betreffende mails opgeslagen op de servers van One.com. Gegevens die jij achterlaat op de website van Fameuz zijn op de servers van One.com opgeslagen.

  1. Webwinkel en Payment Processors.

Als jij een bestelling plaats via de formulieren of via mail , worden alle gegevens die jij achterlaat opgeslagen worden op de systemen van WooCommerce, Pay.nl, I-Zettle en de ING-bank.

  1. Verzenden en Logistiek.

Voor  het versturen van de bestellingen maakt Fameuz gebruik van het MyParcel platform. In dit platform worden naam, adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres opgeslagen.

  1. Facturatie en Boekhouden.

Voor het factureren en de administratie  gebruikt Fameuz Desktop- software van www.manager.io. Naam, adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres opgeslagen en productomschrijving worden lokaal opgeslagen.

D. Opslagperiode

Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Fameuz, voor het doel van de gegevensverwerking, maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling daartoe verplicht zijn of worden.

  1. Het versturen van nieuwsbrieven.
    Jouw e-mailadres en voornaam worden opgeslagen in Mailchimp. De opslag van jouw gegevens is voor onbepaalde tijd. Jij kan je namelijk uitschrijven wanneer je maar wilt via de link onderaan de nieuwsbrieven of door een mail te sturen naar info@Fameuzdesign.nl
  2. Contact opnemen.
    Op het moment dat je contact opneemt met Fameuz via mail, dan worden die gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam, bedrijfsnaam, en e-mailadres, opgeslagen op de mailserver.
  3. Analytics.
    De gegevens die Analytics op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.
  4. Webwinkel.
    WooCommerce bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.
  5. Payment Processors.
    WooCommerce, Pay.nl , de ING-Bank en I-Zettle bewaren uw gegevens niet langer dan op grond van wettelijke termijnen is toegestaan.
  6. Verzenden en Logistiek.
    MyParcel bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van wettelijke termijnen is toegestaan.
  7. Facturatie en administratie.
    Fameuz bewaart de opgeslagen informatie in de software van www.manager.io niet langer dan op grond van wettelijke termijnen is toegestaan

E. Beveiliging

Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software.

De persoonsgegevens die door Fameuz of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord.  Verder zorgt Fameuz voor passende beveiliging van de persoonsgegevens die zij onder zich heeft, in lijn met de daarvoor geldende wettelijke eisen en richtlijnen.

De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten die toegang hebben tot jouw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

Daarnaast wordt jouw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website van Fameuz privé is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url.

Daarnaast hebben  WooCommerce, Pay.nl , I-Zettle, ING Bank , My Parcel en www.manager.io  passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Zij  behouden zich  wel het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van   dienstverleningen waarvoor zij derden inschakelen.

Uw persoonsgegevens worden beschermd verzonden en opgeslagen en is iedereen tot geheimhouding verplicht en zullen uw gegevens vertrouwelijk behandeld worden.

F. Jouw Rechten

  1. Recht op inzage. Je hebt het recht om ten alle tijden jouw gegevens op te vragen die bij Fameuz vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen met Fameuz. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens.
  2. Recht op rectificatie. Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectificeren door Fameuz. Je gegevens omtrent de nieuwsbrief kan je aanpassen via de daarvoor bestemde url onderaan elke mail.
  3. Recht op overdracht. Mocht jij de gegevens nodig hebben die bij Fameuz opgeslagen liggen in het geval je overstapt naar een andere partij of dienst, dan heb je het recht op overdracht. Hierbij dient Fameuz al jouw gegevens over te dragen aan de andere partij.
  4. Recht op wissen van gegevens. Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Fameuz vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.
  5. Recht op het indienen van een klacht Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Fameuz niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat. Dit kan via deze link.
  6. Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar) Wil jij niet dat Fameuz jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen van het gebruik van jouw persoonsgegevens.

Het gebruik maken van deze rechten kan via info@fameuzdesign.nl onder toezending van een kopie id-bewijs waarbij de pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, id-bewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt. Het streven is om binnen een week te reageren.

 

G. Plichten

Fameuz verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten of producten van Fameuz via e-mail en/of de webwinkel. Jouw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden.

De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten of producten. Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de nieuwsbrief te kunnen versturen. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Fameuz de betreffende dienst  en/of de producten niet aanbieden.

Mocht het nodig zijn gegevens die jij hebt gedeeld met Fameuz met anderen dan de hierboven genoemde partijen te delen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een dienst), dan zal daar eerst jouw toestemming voor worden gevraagd.

Fameuz behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Fameuz dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Fameuz te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op via onderstaande contactgegevens.

info@fameuzdesign.nl