Hoe is het om een eigen bedrijf te hebben?! - Fameuz
16922
post-template-default,single,single-post,postid-16922,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.9.7,sfsi_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,columns-3,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18238
 

Hoe is het om een eigen bedrijf te hebben?!

Hoe is het om een eigen bedrijf te hebben?!

Ik heb het geluk dat Fameuz eigenlijk is ontstaan vanuit een passie om dingen te creëren en mensen blij te maken. Ik denk dat het belangrijk is wanneer je onderneemt, dat je echt iets doet wat je leuk vindt. En niet dat je eerst hebt bedacht ik ga ondernemen en dat je daarna pas gaat bedenken wat je gaat verkopen. Het is vaak iets wat je zomaar te binnen schiet en waar je dan een goed gevoel bij krijgt. Ik kan het zeker aanraden om te gaan ondernemen, al denk ik wel dat je er echt een passie voor moet hebben. Je moet doorzettingsvermogen hebben en niet zomaar opgeven. Als ondernemer moet je om kunnen gaan met successen en tegenslagen. Je moet risico’s durven nemen en geloven in je eigen intuïtie.

Ik vind ondernemen echt fantastisch. Het is voor mij een uitlaatklep van mijn creativiteit en ik vind het leuk dat ik het op deze manier kan delen met andere. Het is elke keer weer een uitdaging om nieuwe dingen te bedenken en om de klant weer enthousiast te maken voor een nieuw product. Er zijn natuurlijk ook punten die lastiger/moeilijk zijn aan het ondernemen, zoals discipline en risico’s nemen. Ik werk vanuit huis en dat zorgt er soms voor dat ik snel afgeleid word. Dan zie ik weer de was liggen of denk ik er moet even gezogen worden. En dan zijn we zo weer een uurtje verder, een uurtje waarin eigenlijk gewerkt had moeten worden.

IMG_8385 (1)

Risico’s nemen is soms ook lastig. Alle beslissingen komen bij mij op mijn bord terecht en soms vind ik het dan moeilijk om te bepalen of het juist wel of niet goed is om die beslissing te nemen. Over het algemeen is het gewoon een kwestie van doen. En ja soms ga je onderuit maar daarna krabbel je vanzelf weer op. Een van mijn motto’s is: Als er een deur sluit opent er vanzelf weer een andere.

Daarnaast gaat een onderneming 24/7 door. De hele dag denk je na over nieuwe ideeën en over hoe je dingen gaat aanpakken. Helemaal in deze tijd mailen klanten zelfs s ’nachts met vragen. Het is dus wel belangrijk dat je voor je zelf bepaald op welke dagen en tijdstippen je werkt aan je eigen bedrijf. Als je dit niet doet kan je al snel de controle kwijt raken.

Ik hoop dat ik nog heel lang door kan gaan met het maken van mooie producten voor Fameuz!

With love,

Joyce

Geen reactie's

Geef een reactie