Weekendje Rome! - Fameuz
16927
post-template-default,single,single-post,postid-16927,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.9.7,sfsi_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,columns-3,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18238
 

Weekendje Rome!

Weekendje Rome!

Afgelopen weekend ben ik met mijn ouders, mijn zusje, haar vriend en Jaimy (mijn vriend) naar Rome geweest. We vlogen vrijdag ochtend om 7u en moesten dus al midden in de nacht verzamelen op Schiphol. Vanaf de luchthaven in Rome hebben we een taxi gepakt naar ons appartement in het centrum van Rome. We hadden een heel mooi appartement met 2 slaapkamers en een slaapbank, 2 badkamers en een mooie keuken. Het appartement was heel centraal gelegen in de buurt van de Trevifontein. Na aankomst hebben we snel wat gegeten en zijn we vertrokken naar de Sint-Pietersbasiliek. We hadden hier skip-the-line tickets voor geboekt, dit is zeker een aanrader. Als we dit niet hadden gedaan was de wachtrij 3u nu hebben we misschien 10 minuten gewacht.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De binnenkant van de Sint-Pietersbasiliek ziet er echt prachtig en gedecoreerd uit.

IMG_8989

Samen met Jaimy voor de Sint-Pietersbasiliek een foto die je toch wel gemaakt moet hebben!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Italie staat natuurlijk bekend om de pasta. In Rome heb je veel verschillende winkeltjes met allerlei soorten pasta in verschillende vormpjes en kleurtjes. Daarnaast verkopen ze er dan ook veel verschillende kruiden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Bij deze ijssalon hebben we na het bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek een ijsje gegeten. Het is zeker een aanrader om deze ijssalon een bezoekje te brengen. Wat leuk is, is dat je kunt zien hoe ze het ijs maken. Het adres van deze ijssalon is Via dei Coronari, 65-66.

fontijn

Daarna weer even terug naar het Appartement via de Trevifontein. Wat is hij mooi he?!

kattenopvang

Zaterdag hebben we een fietstocht gemaakt door Rome met een hele groep Nederlanders. Tijdens deze fietstocht kwamen we langs deze kattenopvang. Dit is een opgraving uit het oude Rome. Op dit moment worden hier zwerfkatten opgevangen. Ze kunnen hier lekker klimmen en klauteren. ’s Avonds ben ik hier nog naar terug gegaan om binnen te kijken bij de opvang en een donatie te doen. De mensen doen hier echt prachtig werk en als je een katten liefhebber bent is  het zeker de moeite waard om hier naar toe te gaan. Het zit bij L.G. DI TORRE ARGENTINA op 5 minuten lopen vanaf het Pantheon en je kunt ze bezoeken elke dag van 12 tot 6.

Na het fietsen hebben we wat gegeten in de wijk Monti en daarna wat vintage winkels gezocht. De wijk Monti is zeker een aanrader!

teramisu

Tijdens de fietstocht kregen we de aanrader om Tiramisu te eten bij Pompi. We zijn allemaal echte toetjes liefhebbers dus dit hebben we natuurlijk gedaan. Ze hebben hier Teramisu in verschillende smaken ik had gekozen voor Banaan. Pompi zit in de buurt van de Spaanse trappen. We hebben onze Tiramisu daarom ook lekker zittend op de Spaanse trappen op gegeten.

spaanse trappen

Spaanse trappen!

colloseum1

Op de laatste dag hebben we het Colossuem bezocht. We hadden hier ook skip-the-line tickets en ook hier is het een aanrader. We hebben denk ik alsnog een uur in de rij gestaan maar ik denk dat je wel 4u had moeten wachten als je deze tickets niet had. Het is zo mooi om te zien wat ze vroeger al voor grote gebouwen konden bouwen die tot op de dag van vandaag nog steeds overeind staan.

fam in het colloseum

We hebben hier ook nog even een selfie gemaakt met ze alle!

forrum Romana

Na het Colosseum hebben we nog een bezoek gebracht aan het Forum Romanum. Dit ligt naast het Colosseum en was in de oudheid het centrum van Rome.

schattig straatje

Ik vind de typische Italiaanse straatjes altijd zo schattig. Hier moest ik natuurlijk even een foto van maken, helaas is hij bewogen maar dat mag de pret niet drukken. Hebben jullie ook tips voor een bezoek aan Rome? Laat deze dan achter in de comments.

With love, Joyce

Geen reactie's

Geef een reactie